تقویت هوش نوزاد با ۶ راهکار هوشمندانه
قطعا برای همه والدین سلامت نوزاد دلبندشان بسیار پراهمیت است. درعینحال همه والدین بهدنبال راههایی ساده و کاربردی هستید تا به کمک آنها بتوانند در تقویت هوش نوزاد خود نقش موثری داشته باشند. قطعا روشهایی وجود دارد که کودکتان را باهوشتر و خلاقتر میکند.
۱. دوری از تلویزیون بهمنظور تقویت هوش نوزاد
آکادمی متخصصین اطفال آمریکا تأکید شدیدی بر پرهیز از تماشای تلویزیون توسط نوزادان و نوپایان دارد. تماشای مداوم تلویزیون هیچگونه تحریک مغزی به همراه ندارد و نهتنها تماشای این جعبهی جادویی هیچ فایدهای ندارد بلکه حتی باعث ایجاد نقص در مهارتهای شناختی فرزندتان میشود و زمانی را که باید به تقویت هوش نوزاد اختصاص بدهید، تلف میکند. پس بهجای تماشای تلویزیون، زمانتان را به انجام فعالیت فیزیکی اختصاص دهید که باعث تحرک و تفکر نوزاد میشوند. بازیهای فیزیکی سادهای چون قِل دادن توپ یا فوتبال بچگانه به ایجاد مهارتهای هماهنگی بدنی در نوزاد کمک میکنند.
۲. تعامل و ارتباط بیشتر با نوزاد
براساس پژوهشها، ارتباط زیاد و تعامل مداوم با نوزاد موجب تقویت هوش او میشود. در آغوش گرفتن، ابراز علاقه و بازی کردن با نوزاد، مغز او را تحریک میکند و قلقلک میدهد. وقتی با نوزاد تعامل بیشتری دارید و از نظر عاطفی پیوند محکمتری برقرار میکنید، به رشد تواناییهای فکر کردن نوزاد کمک کردهاید. ضمن اینکه این تعامل و نزدیکی، باعث ایجاد حس امنیت و اعتماد به نفس در کودکان خواهد شد.
۳. شیر دادن به نوزاد تا ۲ سالگی
محققان میگویند، ضریب هوشی کودکانی که از شیر مادر تغذیه شدهاند، حداقل ۵ درصد نسبت به سایرین بیشتر است. حتما تا ۶ ماهگی به کودک خود شیر بدهید. پزشکان معمولا به شما توصیه میکنند تا رسیدن به سن ۲ سالگی در کنار شیر مادر به فرزندتان غذاهای سالم و مغذی مناسب نیز بدهید. تغذیه در تقویت هوش نوزاد مؤثر است.
۴. موسیقی و تقویت حافظه، یادگیری، توجه
مطالعات نشان میدهند که یکی از فواید گوش دادن به موسیقی این است که بازهی زمانی توجه نوزاد را افزایش میدهد و منجر به تقویت حافظه او میشود. آشنا کردن کودک با آلات موسیقی توانایی تفکر مقایسهای را در او رشد میدهد. یادگیری موسیقی به رشد هوش فضایی-دیداری میانجامد. با این هوش، فرد میتواند تصاویر ذهنی دقیقی داشته باشد، مثلا شکلها را در ذهن خود بچرخاند و بهصورت ۳بُعدی آنها را در ذهنش مجسم کند. یاد گرفتن موسیقی بعدها نیز به افزایش توانایی و استعداد کودک در زمینهی مباحث عددی کمک خواهد کرد. برخی محققان معتقدند که بهتر است برای آشنایی کودک با موسیقی از پیانو شروع کنید، اما حتی سازهای زهی هم میتوانند مفید باشند.
۵. آشنا کردن نوزاد با دنیای کتاب
هیچوقت برای آشنا کردن کودک با دنیای کتابها زود نیست. حتی زمانی که نوزادتان فقط چند ماه دارد هم میتوانید با خواندن کتاب و روزنامه، او را به دنیای مطالعه ببرید. لغات و جملات را بلند بخوانید تا نوزاد آنها را بشنود، روی تلفظها و لحنتان دقیق باشید. بهتر است از کتابهای مصور کمک بگیرید و شعرها و داستانها را با صدای بلند بخوانید. این روش برای گسترش دایرهی لغات کودک مناسب است و از این طریق میتوانید او را با چیزهایی که داخل خانه و همچنین در دنیای بیرون از خانه هستند آشنا کنید.
۶. ایجاد چالش برای نوزاد
همیشه باید با در نظر گرفتن سن فرزند، فعالیتهایی چالشی را برای او در نظر بگیرید. سعی کنید با توپها، اشکال مختلف و خانهسازیها برای او بازیهای مفرح درست کنید. به کودک کمک کنید تا از طریق بازیهایی ساده به تشخیص و شناسایی اشکال هندسی، اعداد و رنگها بپردازد. او را به پارک و طبیعت ببرید و با پرندگان و گیاهان آشنا کنید.اگر میخواهید فرزندتان چیزی یاد بگیرد، بهتر است خودتان الگوی فرزندتان باشید و با عمل کردن به کاری که در نظر دارید، آن را بهصورت غیرمستقیم به کودک خود آموزش دهید. بخوانید، بنویسید، موسیقی بنوازید، قدم بزنید، طبیعت را فراموش نکنید، ورزش کنید و… . درحین انجام این فعالیتها، کودک هم باید دوروبرتان باشد. او را در انجام فعالیتهای مفرح شرکت دهید و سعی کنید با او صمیمی شوید.
تقویت هوش نوزاد کار سختی نیست و با کمی آگاهی و تمرین میتوان کودکی باهوش و بااستعداد پرورش داد. اگر شما هم تجربهای در این زمینه دارید، آن را از طریق نظرات با ما درمیان بگذارید.
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}